Sunday, July 10, 2016

BABY I'M BACK WITH LODSA PAIN =___="

السلام عليكم ورحمة الله وبركا ته

hi uolls, as the title stated.... I'M BACK... *promised to myself i'm back for good and keeping my blog game strong**chuckles* so the reason why i'm posting right now is sebab nak bagi tau that i am indeeedddddd innnn a looooddddsaaaaa pain. JUST GOT BRACES BITCHES. technically it's already been one month but since i'm busy being a lazy bumm and almost forgot i had once ade blog... hahaha so why not share it now. *aduhh rase janggal benar ber"speaking" bagai* (-_-)"
so this was taken on the day i got braces. 24th MAY 2016...

perasaan masa pakai to ya rabb excited nak mampus ('o')" hahaha. pastu tunggu the next day tanak bangun tido langsung. sakit ya amat lahhh sangat (TT__TT)" hahaha. nak minum air pun pikir byk kali. tgk toothbrush rasa nightmare je. hahaha. pastu bae ajak makan smpai nak decide mkn mana pun susah sbb dok pikir nak kunyah macam mne. nasib la dapat bae yang memahami so for about a week mkn bubur mcD jadi peneman. hahaha. pastu dah bole mkn bende2 "terlarang" *what i meant by terlarang is u can't actually eat hard stuff and all your food kindda need to be in little bit pieces but instead aku mkn je bende besar2 like takde pape. hahaha* tapi nak tanggung sakit je Tuhan je tau babe. lepas post ni confirm la akan tnye aku buat braces kat mne? brape? sakit ke idok? aduhhh. next post aku jawab ok?
and ni plak lepas sebulan lebih it is time untuk spacer. 4th JULY 2016...

OK... function spacer ni macam nak bagi balance gigi kau atas bawah la. since gigi aku mase buat braces ni tak kene cabut *fuhh sib baik* so pakai la spacer ni kan. gamba bawah je iolls bg tapi sebanarnye atas bawah kene pakai camni. uolls bayangkan la. aku lupa mase aku next appointment is nearly HARI RAYA like two more days camtu kan. aku mana lah tau dokter nak bubuh spacer pejadah... hahaha menyesal babe... sakit dia lagi sakit dari pasang braces tu. yela.... spacer ni dia letak kat celah gigi geraham korang yang selalu kita guna nak buat kunyah2 tu. demmmnnn... menderita gak aku pagi raya x lahap ketupat rendang ape segala juadah tu semua (TT__TT) tapi utk kebaikan jugak pakai braces ni aku gagah jugak lah...

next appontment is upcoming Tuesday, 12th July 2016... xtau ape yang dokter nak buat kat gigi aku ni woii. haahhaha. cukup la story braces aku yang x berapa nak menarik. hahaha. byk gelak plak. till then, with for my raya post ya, nah aku lanje gamba awkward braces :L
happy nightmare peoples :*
lodsa love : zuzukent

0 comment(s):

Post a Comment

Thanks for reading this post

Hye brader and sisto, cakap je ape nak!
Tapi ayat kasi elok sikit ok.